Rapport fra NM kvalik

549365_884028828310979_1813772423696331212_nTranby Turn stilte 4 tropper i NM kvalifikasjonen for junior i nasjonal klasse i helgen. Konkurransen var i ROS Arena og vi gjorde et forsøk på å kvalifisere oss i både trampett og tumbling for alle troppene.

Det er kun de 10 beste troppene som kvalifiserer seg til NM i hver klasse. Lørdag var det duket for herrer og kvinner. Kvinneklassen var først ut, men her ble konkurransen for tøff i både tumbling og trampett; over 30 lag stilte i begge apparat. Tranby fikk 8,583 i trampett og 8,217 i tumbling. Tumblingen var helt ny og levert av LEG. Den er kjent for å være både “unforgiving” og ganske hard, noe jentene våre fikk erfare.

I herreklassen hadde vi vår største sjanse til å kvalifisere oss. I tumbling var det 12 lag med, mens i trampett 13. Vanskene vår er ikke helt på samme nivå med de store klubbene, så vi måtte kjøre med bra utførelse og unngå fall. Det ble svært jevnt i begge klassene. I tumbling ble det dessverre et par klikk og vi havnet på den sure 11te plassen bare 0,283 bak 10-ende plassen. I trampett hadde vi marginene på vår side og vi klarte 9-ende plassen. Her var avstanden ned til en ikke-kvalifiserende-plass kun 0,018 poeng!

Søndag var det miks-klassens tur og her var det størst konkurranse. De store foreningene startet med sine beste lag for å sikre kvalifisering. Vi gjorde det best i trampett og selv om vi kjørte pent hadde vi ikke en sjanse grunnet vanskeverdiene.

Trenerne, gymnastene og publikum gjorde en kjempejobb og vi er veldig stolte av alle utøverne. Det er mange år siden vi har forsøkt å kvalifisere oss til NM, så dette får vi lære av og bruke som motivasjon i videre trening.

NM er i september, så med trening i grop flere ganger i uka har vi håp om å få opp vanskeverdien innen den tid. Dessuten blir det både KM og Buskerud Trampetten til høsten. Vi gleder oss!

(takk til Jostein for bilder)

Posted in 2015, Konkurranse, NM kvalik, Nyheter and tagged , , , , .